Rör monogrammet

I helgen var jag åter ute hoss Mauritz och vi jobbade på att få klart rör förstärkaren, det gick sådär kan man säga. först 2 trasiga komponenter som gjorde att vi till och med misstänkte att rören hade gett sig. Effter mycket felsökande osv fick vi till slut switchar osv på plats så att det gick att provspela. Bortsätt från ett brus från nätdelen så låter den fantastikst bra, slåt P91 på fingrarna vad det gäller rymd och detajer.Efter ett försök att ordna strömreglering för högspänningen small transistorn så vi la ner för denna helg. Nu är en ny tystare transormator bestäld fårn USA så vi hoppas att den skall bli störningsfri med denna.image Switchar monterade för provspelning image
Vi bytte samtliga kondensatorer efter nogran test då två av dem inte fungerade som de skulle. image Switcharna för de olika för manuel eqcliser.
Tanken med ”Rör monogrammet” är att göra ett kombinerat försteg till ”Monoförstärkaren” för de olika signalkällorna men med variabel equalizer till grammofon ingången. Vi utgick från en konstruktion som heter Coronet, och har förbättrat den med lite bättre dioder i stället för likriktarröret till glödspänningen. Vi har också valt att använda andra rör och lite små andra förbättringar vilket är resultatet av denna helt nya konstruktion. Utsendet är tänkt att vara i samma stil som och format som ”Monoförstärkaren” med ekram komponenter monterade på kopparplatta och täckkåpa av rostfritt stål.Komponenterna är monterade point to point på kopparplattan.Till höger syns en gammal Philips transformator troligtvis från 50 talet som vi använder för att filtrera högspänningen.

Pentometerutgång (volymkontroll) i mitre överkant markerad med tejp.

De första kondensatorerna monteras.De första motstånden monterasMontering av trådar till glödspänningen.

Framsidan, drivtransformator syns upptill.Baksidan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s