Lyssna på musik i cd kvalitet i Iphone

Vill man lyssna på digital musik?Jo det tycker jag, i de fall man inte är hemma och har sina förkovrade analoga musikanläggning tillgänglig så är digitala inspelningar med mobiltelefonen ett gångbart alternativ.
Dock vill man inte lyssna på sämre digital kvalitet än nödvändigt och samtidigt så får musiken inte ta för stor plats för att den skall gå att ta med sig.
MP3 och Spotify är inte något roligt alternativ då det inte är någon bra kvalitet. Det behövs inte speciellt märkvärdig anläggning för att höra hur mycket sämre än en vanlig cd skiva de låter.
Bättre än cd är inte heller speciellt intressant när det skall vara portabelt. Inspelningar från till exempel HDtracks.com kräver en bra hörlursförstärkare osv för att skillnaden skall vara märkbar vilket blir svårt att få portabelt.
Hur gör man då detta?
Det vanligaste formatet för att spela musik digitalt i cd kvalitet eller bättre är flac. Tyvärr är det få mobiltelefoner som klarar av att spela upp flac. Vet att Samsung Galaxy klarar det men känner inte till några fler. Wav filer som är det vanligaste tar mycket stor plats så det blir väldigt otympligt även om det är möjligt att spela från de flesta mobiltelefoner.
För något år sedan kom Appel ut med ALAC vilket betyder Appel lossles audio codec. Detta otroliga format går att spela i de flesta Iphone.

Hur överför jag cdskivor till Iphone?
Finns många sätt att göra detta på men jag föredrar detta då det är stabilt och förhållandevis enkelt.

 1. Ladda ner EAC (Exact Audio Copy) för att konvertera cd skivorna till wav filer. Programmet är gratis och det går mot en mindre kostnad att få den att fixa låttitlar osv från en databas. Mycket smidigt och den kommer med en noggrann rapport efter konverteringen om allt gick att konvertera.
 2. När du har konverterat dina cd skivor till wav filer så bör du konvertera dem till ALAC för att de inte skall ta för stor plats på din Iphone. Det är lite klurigt men jag har hittat ett program så går att använda enkelt och. Går att använda både före och efter testperiod så är på sätt och vis gratis.
  dBpoweramp Music Converter det går även att rippa skivorna med det här programmet men jag har inte testat det. Du kan ladda ner det utan kostnad härifrån.
  http://www.dbpoweramp.com/dmc.htm
 3. Välj vilka filer du vill konvertera och välj Apple Lossless. Filerna kommer att hamna i samma mapp som där ursprungsfilerna ligger.
  Nu skall du ha Appel Losslessfiler som går att lägga in på din Iphone med hjälp av Itunes.
  Njut av din musik 😉
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s